Voor particulieren en bedrijven

Schuldbemiddeling

Budgetbeheer

Modus Vivendi uit Zwijndrecht biedt ook schuldhulpverlening aan in regio Barendrecht en Schiedam. Wij treden bijvoorbeeld op als schuldbemiddelaar, als beschermingsbewindvoerder en als WSNP-bewindvoerder. Van welke vorm wilt u gebruikmaken? Wij horen het graag als u contact met ons opneemt.

Wilt u gebruikmaken van onze expertise?

Contact formulier

Schuldhulpverlening dankzij een minnelijk traject in Barendrecht en Schiedam

Graag komen we tot een uitkomst waarbij tussenkomst of bemoeienis van een rechter niet nodig is. Dit traject wordt ook wel het minnelijk traject genoemd. Er worden betalingsregelingen getroffen die meestal drie jaar duren. Gedurende deze periode draagt de schuldenaar alles af wat hij of zij verdient of ontvangt boven het zogeheten VTLB.

Vier verplichtingen tijdens het wettelijk traject

Is het niet mogelijk om een betalingsregeling te treffen met de schuldeisers in regio Schiedam? In dat geval kan de schuldenaar een verzoek doen aan de rechter om toegelaten te worden tot de WSNP (Wet schuldsanering voor particulieren en natuurlijke personen) De bewindvoerder stelt de volgende vier verplichtingen op waaraan moet worden voldaan:

  • Ontstaan er geen nieuwe schulden?
  • Spant iemand zich voldoende in om zoveel mogelijk te aflossen?
  • Draagt de schuldenaar alles af dat hij of zij verdient boven het VTLB?
  • Informeert de schuldenaar volledig en juist over zijn of haar inkomen?

Maak een afspraak voor schuldhulpverlening in de omgeving van Barendrecht

Wilt u meer weten over onze schuldhulpverlening in regio van Schiedam en Barendrecht? U meldt uzelf online aan via het contactformulier of maakt een afspraak door te bellen naar 078-7890790. Met wat voor vorm van schuldenproblematiek u ook te maken heeft, onze specialisten in Zwijndrecht komen graag met u tot een passende oplossing. Dit geldt ook bij schuldhulp voor ondernemers.

Modus Vivendi