Volg de 10-daagse basiscursus schuldhulpverlening

Bent u op zoek naar een basiscursus of een vervolgcursus schuldhulpverlening? Wij bieden u een 10-daagse basiscursus schuldhulpverlening aan. Nederland wordt steeds vaker geconfronteerd met toenemende schuldenproblematiek. De afgelopen jaren zijn de huurprijzen gestegen, de zorgverzekeringen zijn duurder geworden, we hebben te maken met hoge inflatie en de energieprijzen zijn niet meer te betalen. De economie lijdt onder de huidige maatschappelijke ontwikkelingen en de schuldenproblematiek liegt er niet om in Nederland. 

Hierdoor zal de vraag naar deskundige en goed opgeleide schuldhulpverleners de komende jaren toenemen. De basiscursus schuldhulpverlening bereidt u voor op deelname aan het examen conform NEN 8048-2 voor:

  • SHV I: Aanmelding, intake, advies, crisisinterventie, verzoekschriften- en nazorg
  • SHV II: Schuldbemiddeling, betalingsregelingen, herfinanciering en saneringskrediet

De basiscursus schuldhulpverlening is bedoeld voor (aankomende) schuldhulpverleners die zich willen certificeren voor SHV I & II. Daarnaast is de cursus bedoeld voor iedereen die affiniteit heeft met het vakgebied schuldhulpverlening.

Download hier onze folder over de basiscursus schuldhulpverlening.

 

Programma

De basiscursus schuldhulpverlening bestaat uit tien verschillende dagen die als volgt zijn ingedeeld:

Dag 1: Algemene introductie
Dag 2: Crisisinterventie
Dag 3: Intake                                                                   
Dag 4: Stabilisatietraject
Dag 5: Budgetbeheer
Dag 6: Verzoekschrift Wsnp
Dag 7: Verzoekschriften Wsnp
Dag 8: Nazorg
Dag 9: Rapportage
Dag 10: Terugbijeenkomst

Download hier onze folder over de basiscursus schuldhulpverlening voor meer informatie over het programma van de 10-daagse cursus. 

 

 

 

De hoofddocenten die lesgeven tijdens deze cursus zijn zelf werkzaam in de normcommissie ‘schuldhulpverlening’ en hebben ruime ervaring in hun vakgebied. Tevens wordt er gebruik gemaakt van gastdocenten met elk hun eigen expertise. Tijdens de cursus bestaat de groep uit een relatief kleine groepsomvang (minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers). Door deze kleine omvang is er voor elke deelnemer veel ruimte voor interactie en aandacht. Na succesvolle afronding ontvangt elke deelnemer een certificaat.

 

Tijden en Locatie

Elke dag zal de cursus op de volgende tijdstippen plaatsvinden:

Deel 1: 15.30 uur – 17.45 uur
Pauze:  17.45 uur – 18.15 uur
Deel 2: 18.15 uur – 19.30 uur 

Locatie: Modus Vivendi, Stationsplein 1, 3331 LL, Zwijndrecht

 

De kosten

De kosten voor de cursus is €2.250,- (excl. btw). Dit is inclusief cursusmateriaal, boeken, maaltijden, koffie en thee.

Meldt u bij ons aan

Voorwaarde voor deelname
Wie deel wil nemen aan de basiscursus schuldhulpverlening moet op zijn minst over HBO werk- en denkniveau beschikken en moet zowel mondeling als schriftelijk de Nederlandse taal goed beheersen. 

Wilt u zich aanmelden voor de basiscursus schuldhulpverlening in Zwijndrecht? Dit doet u door een e-mail te sturen naar opleidingen@modusvivendi.nl. Vermeld hierbij uw naam, mailadres, telefoonnummer en adres. Mocht u nog vragen of verdere opmerkingen hebben kunt u ook altijd even bellen naar 078 – 7890 790. Lees ook de informatie over onze basiscursus Beschermingsbewind.

Modus Vivendi