Bent u op zoek naar een basiscursus of een vervolgcursus schuldhulpverlening? Nederland wordt geconfronteerd met toenemende schuldenproblematiek, met als gevolg een stijgend beroep op schuldhulpverlening. De gemiddelde schuldsituatie is complexer geworden, omdat schuldhulpverleners worden geconfronteerd met hogere schulden en een gemiddeld aantal van elf schuldeisers per schuldenaar. Hierdoor zal de vraag naar deskundige en goed opgeleide schuldhulpverleners de komende jaren toenemen. De basiscursus schuldhulpverlening bereidt u voor op deelname aan het examen conform NEN 8048-2 voor:

  • SHV I: Aanmelding, intake, advies, crisisinterventie, verzoekschriften- en nazorg
  • SHV II: Schuldbemiddeling, betalingsregelingen, herfinanciering en saneringskrediet

Voor wie de basiscursus schuldhulpverlening is bedoeld

De basiscursus schuldhulpverlening is bedoeld voor (aankomende) schuldhulpverleners die zich willen certificeren voor SHV I & II. Daarnaast is de cursus bedoeld voor iedereen die affiniteit heeft met het vakgebied schuldhulpverlening.

Wilt u gebruikmaken van onze expertise?

Contact formulier

Het programma

Zie de folder onderaan de pagina voor het programma.

De tijden

Elke dag zal de cursus van 14.30 tot 19.30 uur plaatsvinden. Op die manier kunt u buiten de spits reizen.

De docenten

De hoofddocenten participeren in de normcommissie ‘schuldhulpverlening’. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van gastdocenten uit de praktijk.

Voorwaarde voor deelname cursus schuldhulpverlening

Wie deel wil nemen aan de basiscursus Beschermingsbewind moet op zijn minst over HBO-werk- en denkniveau beschikken en moet zowel mondeling als schriftelijk de Nederlandse taal goed beheersen.

Werkwijze

Gezien de relatief kleine groepsomvang (maximaal tien deelnemers) is er veel ruimte voor interactie. Iedereen komt aan bod in het rollenspel. De cursus wordt afgerond met een certificaat.

Aantal deelnemers

Minimaal zes deelnemers en maximaal tien deelnemers.

De kosten

€ 2.250,00 (excl. BTW) incl. cursusmateriaal, boeken, maaltijden, koffie/thee.

Locatie

Modus Vivendi, Stationsplein 1, 3331 LL Zwijndrecht

Data

Op aanvraag

Meldt u bij ons aan

Wilt u zich aanmelden voor de basiscursus schuldhulpverlening in Zwijndrecht? Schrijf u dan eenvoudig in voor onze cursus schuldhulpverlening Dit doet u heel eenvoudig door een e-mail te sturen naar opleidingen@modusvivendi.nl. Voor meer informatie leest u onze folder of belt u naar 078 – 789 08 36. Lees ook de informatie over onze basiscursus Beschermingsbewind.