Voor particulieren en bedrijven

Schuldbemiddeling

Budgetbeheer

Wilt u gebruikmaken van bewindvoering in de omgeving van Rotterdam en Dordrecht? Dan schakelt u ons bedrijf in nabij Zwijndrecht. Maar hoe komt u hiervoor in aanmerking?

Als er uit een verklaring van een arts, psychiater of een andere hulpverlenende instantie blijkt dat een cliënt niet zelf in staat is om de financiën te regelen, komt hij of zij in aanmerking voor bewindvoering. Op dat moment kunt u Modus Vivendi inschakelen wanneer u bijgestaan wilt worden door een professionele organisatie die op een mensgerichte wijze oplossingen biedt.

Wilt u gebruikmaken van onze expertise?

Contact formulier

Hoe gaat de bewindvoering in zijn werk?

De kantonrechter bepaalt hoe lang de bewindvoering gaat duren en welke (toekomstige) goederen onder bewind worden gesteld. Denk hierbij aan salaris, uitkering, loon, maar ook aan goederen zoals sieraden, meubilair en uw woning. Dit wordt ook wel bewindvoering in het minnelijke traject genoemd. Hierbij beheert de bewindvoerder het inkomen en zorgt voor schuldbemiddeling met de schuldeisers tot zij tot een redelijke regeling zijn gekomen. In de meeste gevallen wordt de bewindvoering voor onbepaalde tijd uitgesproken. Wanneer de bewindvoerder ziet dat diegene weer in staat is om zijn of haar eigen financiën te regelen, kan er een aanvraag worden ingediend om de bewindvoering te beëindigen. Het is dan nog wel even afwachten wat de definitieve uitspraak van de kantonrechter is.

 

Laat u helpen door Modus Vivendi

Ons bedrijf helpt, staat u bij, adviseert en informeert. Wij geloven dat de basis van succesvolle hulp bij schulden het stellen van een juiste diagnose is. Om dit te kunnen bewerkstelligen is het belangrijk dat niet alleen uw schulden in kaart worden gebracht, maar ook uw vaste lasten en lopende financiële verplichtingen. Op die manier wordt er een totaalbeeld gecreëerd. Denkt u dat wij wellicht iets voor u kunnen betekenen wat betreft bewindvoering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar. U kunt ons bereiken via 078-7890790.

Modus Vivendi