Bewindvoering Rotterdam

Wanneer komt u voor bewindvoering in aanmerking? Als er sprake is van een problematische schuldsituatie of van verkwisting of wanneer iemand lichamelijk of geestelijk niet is staat is zijn vermogensrechtelijke belangen te behartigen dan kan de kantonrechter op verzoek van die persoon een beschermingsbewind uitspreken. In geval van lichamelijk of geestelijke redenen is de verklaring van arts, psychiater of een andere hulpverlenende instantie benodigd. Modus Vivendi voert veelal bewindvoeringen uit in de omgeving van Rotterdam en Dordrecht. Schakelt u Modus Vivendi in wanneer u bijgestaan wilt worden door een professionele organisatie die op een mensgerichte wijze oplossingen biedt.

Hoe gaat de bewindvoering in omgeving Rotterdam en Dordrecht in zijn werk?

De kantonrechter bepaalt hoe lang de bewindvoering gaat duren en welke (toekomstige) goederen onder bewind worden gesteld. Denkt u hierbij vooral aan salaris, uitkering, loon, maar ook sieraden, meubilair en uw woning vallen onder het bewind. Dit wordt ook wel beschermingsbewind of meerderjarigenbewind genoemd. Hierbij beheert de bewindvoerder het inkomen en bemiddelt, als er sprake is van een problematische schuldsituatie, met de schuldeisers tot zij tot een redelijke regeling zijn gekomen. In de meeste gevallen wordt de bewindvoering voor onbepaalde tijd uitgesproken en vindt minimaal eenmaal per vijf jaar een toetsing plaats door de rechter of voortzetting nog nodig is. De toetsing kan ook vaker plaatsvinden. Wanneer de bewindvoerder ziet dat diegene weer in staat is om zijn of haar eigen financiën te regelen, kan er een aanvraag worden ingediend om de bewindvoering te beëindigen. Het is dan nog wel even afwachten wat de definitieve uitspraak van de kantonrechter is.

Modus Vivendi helpt, staat u bij, adviseert en informeert

Wij geloven dat de basis van succesvolle hulpverlening, het stellen van een juiste diagnose is. Beschermingsbewind is noodzakelijk wanneer niet alleen de schulden een rol spelen, maar ook andere redenen. Deze moeten in kaart worden gebracht. Naast het budgetplan waarin inkomsten en uitgaven zijn opgenomen moeten ook bijvoorbeeld andere maatschappelijke omstandigheden worden meegewogen. Op die manier wordt er een totaalbeeld gecreëerd. Denkt u dat wij wellicht iets voor u kunnen betekenen wat betreft bewindvoering in Rotterdam en Dordrecht? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar. U kunt ons bereiken via 078-7890790

Vrijblijvende informatie aanvraag

Velden met * zijn verplicht